Kan ik een product bestellen dat niet op de website te vinden is of niet beschikbaar is?

In principe nemen we geen bestellingen aan voor producten die niet beschikbaar zijn.

Als we in staat zijn om het product binnen een voorzienbare tijd en aan duidelijke voorwaarden in te kopen, dan zal het product op de website worden aangeduid met de status ‘op aanvraag’ en kun je het gewoon bestellen.
Als een product ‘onbeschikbaar’ is of niet te vinden is op de website, dan betekent dit meestal dat we geen duidelijk informatie hebben wanneer (en of) het zal verschijnen en wat de prijs zal zijn.
Omdat we proberen om alle bestellingen vlot en aan duidelijke voorwaarden af te handelen, en geen loze beloften doen, nemen we geen bestellingen aan voor producten die niet beschikbaar zijn.

Optie Licht me in als het product weer beschikbaar is

Als je geïnteresseerd bent om een onbeschikbaar product te bestellen, raden we aan om de optie ‘Licht me in als het product weer beschikbaar is’ te gebruiken. Op de pagina van elk onbeschikbaar product staat er een knop en een veld om je e-mailadres in te vullen (tenzij je al ingelogd bent, dan hoeft dat niet).
Als je een verzoek indient om berichtgeving, dan wordt er automatisch een bericht verzonden zodra het product terug verschijnt.

Vergeet niet dat er enkel beschikbare producten standaard op de website zijn weergegeven, als je een bepaald product niet kunt vinden om een verzoek om berichtgeving in te dienen, stel dan de juiste filter in in de zoekopties.

We nemen geen verzoeken om berichtgeving aan per telefoon of e-mail.

Soms komen er op één dag duizend of meer producten toe in ons magazijn.
We zijn niet in staat om voor elk van deze producten onze nota’s te checken of er iemand misschien geïnteresseerd zou kunnen zijn, daarom is er enkel de optie om een bericht te ontvangen via ons automatisch systeem. Bij voorbaat dank voor je begrip.

Twee uitzonderlijke situaties

 • Als een bepaald product nieuw is, of van een merk is dat we in ons aanbod hebben, en het staat niet op onze website, dan zal het hoogstwaarschijnlijk binnenkort verschijnen. Je kunt ons ook vragen of we toevallig niet iets over het hoofd hebben gezien ...
 • Als we een bepaald merk helemaal niet in ons aanbod hebben, dan betekent dit dat we helemaal niet samenwerking met deze leverancier. We staan altijd open voor suggesties om ons aanbod uit te breiden, en als een voorstel interessant is, kunnen we samenwerking aanknopen, maar we bestellen nooit één enkel stuk van een product.

Grafisch overzicht van de beschikbaarheid

Op de productpagina is ook een grafisch overzicht van de beschikbaarheid te vinden, bekijk deze grafiek eens, ze bevat heel wat informatie.

 • Als een product regelmatig verschijnt en verdwijnt, betekent dit dat we proberen om een voorraad bij te houden die is aangepast aan de behoefte, maar het gebeurt dat het product af en toe tijdelijk niet beschikbaar is. Als het product op een bepaald moment niet beschikbaar is, dan zie je in het overzicht hoe vaak het vroeger werd geleverd en kun je inschatten wanneer het product opnieuw in het aanbod zal verschijnen.
 • Als een product al enkele maanden niet meer beschikbaar is, of eerder nooit beschikbaar was, betekent dit dat het product niet beschikbaar is bij de distributeur (productie beëindigd of niet geïmporteerd vanwege beperkte interesse) of dat we onze samenwerking met deze leverancier hebben stopgezet. Het heeft dan geen zin om ons te vragen of we het product kunnen inkopen, aangezien het niet beschikbaar is bij de distributeur en we het toch niet kunnen krijgen.
  Een uitzondering hierop zijn enkel vervangingsonderdelen voor bepaald gereedschap.
 • Mogelijke uitzonderlijke situaties op de grafiek:
  • Op de grafiek zie je geen levering en toch is de status van het product veranderd in beschikbaar. Uitleg: het product is gereserveerd, maar is niet aangekocht en de reserveringperiode is geëindigd.
  • Het product is de hele tijd beschikbaar, maar er zijn al vele maanden (jaren) geen leveringen meer geweest. Uitleg: bij de laatste levering is een aantal geleverd dat voor lange tijd aan de behoefte voldoet, we hebben bv. een groot aantal producten opgekocht van een beperkte serie, die na uitputting van de voorraad niet meer verkrijgbaar zal zijn op de markt.
Terug